(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Ořechový Shrek

Potřebné ingredience
6 vajec, 20dkg cukru, 10 dkg ořechů, 0,5 PDP, 15 dkg polohrubé, 5 dkg hladké mouky a 6 lžíc vařící vody.
Postup přípravy
Náš rodinný recept
V jedné misce šleháme žloutky, vodu a polovinu cukru. Šleháme opravdu dlouho až bude směs hustá.
V druhé míse šleháme bílky a zbytek cukru a taky šlehat do pevného sněhu.
Do vyšlehaných žloutků dáme obě mouky s PDPa důkladně opatrně jedním směrem zamícháme.Přidáme ml. ořechy a nakonec pevný sníh. Dáme do dortové formy nebo na plech a ve vyhřáté troubě upečeme.
Já jsem na Shreka upekla dvě dávky na plechu a půl dávky v misce.
Ze zbytků uděláme punčovinu a vytvarujeme do potřebného tvaru a obalíme marcipánem.
Vanilkový krém s bílou čokoládou
Krém jsem našla na jiných stránkách tak snad nebude vadit, když ho sem vložím. Tímto autorce děkuji, protože je fakt dobrý a je ho dost na celý dort.
2 másla, 2 vanilkové pudinky, 20 dkg mouč.cukru, 2 vanilkové cukry, 0,5 l mléka, 10dkg bílé čokolády
Svaříme si pudinky v půllitru mléka, odstavíme a do horkého pudinku zamícháme čokoládu. Rozpustí se za chvilku, pak přikryjeme mikrotenem a necháme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme s mouč. i vanilkovým cukrem.Přidáme pudink s čokoládou a znovu vyšleháme. Tento krém je výborný chuťově, čokoláda dá vanilkovému krému jemnou zvláštní příchuť, kdo ochutná, už jiný nechce. Hodí se taky k ovoci a pod potahovky je perfektní. Je ho možné i zmrazit a znovu po rozmrazení použít.
V jedné misce šleháme žloutky, vodu a polovinu cukru. Šleháme opravdu dlouho až bude směs hustá.
V druhé míse šleháme bílky a zbytek cukru a taky šlehat do pevného sněhu.
Do vyšlehaných žloutků dáme obě mouky s PDPa důkladně opatrně jedním směrem zamícháme.Přidáme ml. ořechy a nakonec pevný sníh. Dáme do dortové formy nebo na plech a ve vyhřáté troubě upečeme.
Já jsem na Shreka upekla dvě dávky na plechu a půl dávky v misce.
Ze zbytků uděláme punčovinu a vytvarujeme do potřebného tvaru a obalíme marcipánem.
Vanilkový krém s bílou čokoládou
Krém jsem našla na jiných stránkách tak snad nebude vadit, když ho sem vložím. Tímto autorce děkuji, protože je fakt dobrý a je ho dost na celý dort.
2 másla, 2 vanilkové pudinky, 20 dkg mouč.cukru, 2 vanilkové cukry, 0,5 l mléka, 10dkg bílé čokolády
Svaříme si pudinky v půllitru mléka, odstavíme a do horkého pudinku zamícháme čokoládu. Rozpustí se za chvilku, pak přikryjeme mikrotenem a necháme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme s mouč. i vanilkovým cukrem.Přidáme pudink s čokoládou a znovu vyšleháme. Tento krém je výborný chuťově, čokoláda dá vanilkovému krému jemnou zvláštní příchuť, kdo ochutná, už jiný nechce. Hodí se taky k ovoci a pod potahovky je perfektní. Je ho možné i zmrazit a znovu po rozmrazení použít.

Tady už to vypadalo nadějně.

Bezhlavý rytíř

Tady mi praskl marcipán, naštěstí v místě kde příjdou oči takže to nevadí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jananovazak
(upraveno)
20. 9. 2014, 19:13
Málo surovin a luxusní chuť takové recepty miluji






nahlásit
zberuska
(upraveno)
6. 12. 2011, 22:04
Zdravím Vás, Domčo! Váš recept jsme vyzkoušeli na dort
k dceřiným 2.narozeninám a všem moc chutnal. Těsto bylo krásně nadýchané, všichni byly spokojeni, že dort nebyl příliš sladký. Recept ukládám mezi rodinné osvědčené
Děkuji a zdravím, Zuzana


nahlásit

blanuse
(upraveno)
3. 8. 2011, 13:41
velká šikulka, je super



nahlásit
Domcaaa
(upraveno)
4. 8. 2011, 20:06
@blanuse
děkuji
oslavenec byl nadšen.



nahlásit

gonzar
(upraveno)
2. 8. 2011, 22:39
Moc pěkný Shrek a bezva recept s postupem.










nahlásit
Domcaaa
(upraveno)
4. 8. 2011, 20:12
@gonzar
Děkuji, recept na korpus je opravdu dobrý. Ten mi pekla mamka, když jsem byla malá. Takže je léty odzkoušený a vždy všem chutnal.



nahlásit